Bedrijfsverzekeringen een noodzaak?

Iedere organisatie loopt risico's. De banner hierboven maakt dat wel duidelijk, nietwaar? Sommige van deze risico's kunnen we aan, andere hebben zulke grote financiĆ«le gevolgen dat we deze risico's het liefst verzekeren. 

Denk bijvoorbeeld aan het vergoeden van de schade aan uw bedrijfspand na een brand, het vergoeden van de gestolen goederen na een diefstal, of verzuimkosten na een bedrijfsongeval van een medeweker.

Door deze risico's te verzekeren komt u niet onverwacht voor extreme kostenposten te staan, maar kunt u dit delen met anderen. Sommigen zullen wel een beroep doen op de verzekering, terwijl anderen dit (gelukkig) nooit hoeven te doen.

Uiteindelijk gaat het om de continuiteit van uw bedrijf, uw onderneming of uw organisatie veilig te stellen.


Verplichte verzekeringen

Sommige verzekeringen zijn zo essentieel dat ze door de wetgever verplicht zijn gesteld. Als uw onderneming bijvoorbeeld een bestelauto of vrachtauto bezit, dan bent u verplicht om dit rijtuig WA te verzekeren. U kunt namelijk zo veel schade aanrichten aan anderen, dat het onverantwoord zou zijn als u deze schade niet kunt vergoeden. Daarom kiest de wetgever voor verplichte WA-verzekering.

Een tweede voorbeeld is de zorgverzekering. In Nederland vinden wij dat iedereen recht heeft op een minimaal niveau aan zorg. Dat moet echter door ons allemaal samen worden betaald. Daarom heeft de wetgever besloten dat iedereen in Nederland verplicht is zich tegen de ziektekosten te verzekeren op het basisniveau. 


Goedkoopste verzekering

Verzekeren doen we samen, met andere verzekerden deelt u het risico dat u tegen een schade aanloopt. De verzekeraar schat de risico's in en vraagt hiervoor aan iedere verzekerde een vergoeding; de premie.

Deze premie bestaat uit de vergoeding van het echte risico, maar ook de kosten en winst van de verzekeraar en (indien van toepassing) de assurantiebelasting. U kunt derhalve kiezen voor een verzekeraar die veel kosten maakt (compleet assortiment, perfecte service, makkelijk schadeafhandeling) of een verzekeraar die hier juist zoveel mogelijk op bezuinigd. 

Internetverzekeraars claimen vaak goedkoper te zijn, doch dat is niet altijd waar. Dit soort verzekeraars geven enorm veel uit aan reclame & marketingkosten en dat moet natuurlijk weer worden terugverdiend.

En ook is de goedkoopste verzekering niet altijd de beste, maar is dat heel erg afhankelijk van wat u precies verwacht van de verzekeraar. Met internet kunt u veel zelf doen. Hecht u echter veel waarde aan goed advies, snelle service en hulp bij schaderegeling, dan past een verzekeraar met een excellente service vaak beter bij u. 


Face-to-Face advies

Om het verzekeringenpakket te kiezen die het beste past bij uw situatie heeft u simpelweg een specialist nodig. Een specialist die de verschillende verzekeraars/aanbieders kent, die de markt kent, die weet welke verzekeringsoplossingen er zijn en tegen welke premies deze kunnen worden ingekocht.

Driekleur verzekeringen is zo`n specialist en wij houden rekening met uw budget, uw wensen en voorkeuren en zorgen ervoor dat u een advies op maat krijgt. Daarbij wordt rekening gehouden met de kosten, het niveau van de service en het gemak bij een schadeafhandeling. 

 

Google+ Google+ deze pagina
LinkedIN Deel dit op LinkedIN