Reïntegratie

Reïntegratie 1e spoor

Wordt een werknemer arbeidsongeschikt dan moet deze weer zo snel mogelijk aan passende arbeid worden geholpen. Dit kan binnen het eigen bedrijf of bij een andere werkgever.

Volgens de Wet Verbetering Poortwachter moet er eerst worden onderzocht of de werknemer bij zijn huidige werkgever aan de slag kan, in eerste instantie in de eigen functie. Is dit niet mogelijk, dan in een andere functie binnen het eigen bedrijf. Dit wordt ook wel het eerste spoor genoemd.

Lukt het niet de werknemer bij zijn huidige werkgever aan passende arbeid te helpen dan moet de werkgever samen met de werknemer opzoek naar passende arbeid bij een andere werkgever. Dit wordt het 2e spoor genoemd.


Reïntegratie 2e spoor

Het tweede spoor of spoor 2 van de reïntegratie start wanneer een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is en er geen passende arbeid binnen het bedrijf van de werkgever beschikbaar is.

Er moet nu naar een passende functie bij een nieuwe werkgever worden gezocht. Een arbeidsdeskundige zal aangeven wanneer het 2e spoor moet starten.

 

Google+ Google+ deze pagina
LinkedIN Deel dit op LinkedIN