Rechtsbijstand wagenpark

Het verkeer in Nederland slibt dicht. Aan de lopende band krijgt u te maken met blikschade, het aantal verkeersongevallen heeft de neiging om weer toe te nemen.

Indien uw bedrijf nu 1 of 30 auto's heeft "lopen", een collectieve rechtsbijstandsverzekering voor al uw motorvoertuigen bespaart u een hoop werk, veel ergenis en administratie. 

De kosten van administratie, juridisch verweer, verhaalsacties e.d. zijn velen malen hoger in vergelijking met de premie voor deze collectieve verzekering. 


Wat is verzekerd

Verzekerd is rechtsbijstand rondom motorvoertuigen (bestelauto's, vrachtauto's en personenauto's), waarvan de kentekens bij de maatschappij bekend moet zijn. 

Onrechtmatige daad. Wanprestatie. Iemand die uw bedrijf aanklaagt. In Nederland hebben wij nog geen "Amerikaanse" toestanden, maar u loopt al snel het risico om in een juridisch conflict verzeild te raken. 

Krijgen waar u recht op heeft. Dat lijkt de gewoonste zaak van de wereld, maar in de praktijk loopt het vaak anders. Door tijdige en professionele juridische hulp kunnen veel problemen voorkomen of worden opgelost.

Een rechtsbijstandsverzekering kan dan uitkomst bieden en u veel rompslomp uit handen nemen. 


Tegen welke risico's 

Simpelweg gesteld zijn de risico's met betrekking tot juridische conflicten rondom alle motorvoertuigen van uw bedrijf verzekerd. 


Voorbeelden

U krijgt de schuld
Een ander "knalt" op uw bestelauto en u heeft op de auto alleen maar een WA-dekking. U zult uw schade moeten aan verhalen op de dader. Maar deze geeft u de schuld. "Rechtsbijstand" is dan heel prettig omdat de verhaalsactie wordt uitgevoerd door deskundigen. 

De garage in de fout gegaan
U brengt uw vrachtauto naar de garage voor een onderhoudsbeurt. Jammer, maar een monteur blaast uw motor op en de garage stelt u een magere schadevergoeding in het vooruitzicht, of stelt keihard dat de motor toch al niet deugde en weigert u een redelijke schadevergoeding toe te kennen. 

Een verkeersongeval
U raakt met uw personenauto of bestelauto betrokken bij een verkeersongeval. De tegenpartij stelt u aansprakelijk. U vindt echter dat het ongeval de schuld is van de ander en u wilt uw eigen schade verhalen op die andere partij. 


Voor wie bedoeld

Een rechtsbijstandsverzekering is voor menig rechtspersoon meer en meer een noodzaak. Rechtsbijstandsverzekeraars bieden dan ook "op maat gesneden" polissen aan voor onder meer: 

  • voor ondernemers
  • voor detaillisten
  • voor zorgverleners
  • voor verenigingen
  • voor agrarische ondernemers

Premiefactoren

De premie is afhankelijk van het soort en de omvang van het wagenpark.


Tot slot

Bij Driekleur verzekeringen is alle kennis in huis om u als ondernemer goed te kunnen adviseren.

Heeft u uw wagenpark verzekerd voor rechtsbijstand, dan bent u verzekerd voor juridische hulp bij het verhalen van uw schade op de tegenpartij en zal ons kantoor u daarbij begeleiden. 

Google+ Google+ deze pagina
LinkedIN Deel dit op LinkedIN